EXPERT
NAUTIC
0722 28 55 77       0722 89 28 07
Vopsirea deasupra liniei de plutire

Copyright 2007 - Expert Nautic
          Lemnul are nevoie de protectie pentru a evita mucegaiul si putregaiul sa-si faca aparitia. Pentru a pastra frumusetea naturala a lemnului SeaJet UV Varnish este proiectat sa reziste la agentii atmosferici. Lumina ultravioleta va incepe sa crape lacurile normale, asa ca am selectat rasini speciale si aditivi care asigura ca SeaJet UV Varnish isi pastreaza luciul si aspectul in timp. Pentru o mai inalta protectie UV si la zgariere folositi SeaJet Polyurethane Gloss Varnish. Interioarele pot fi vopsite cu SeaJet Satin Varnish. Ca o alternativa folositi SeaJet Teak Oil pentru a spori frumusetea lemnului si a da o finisare cu aspect natural.
         
          Indepartati orice straturi vechi de lac in stare proasta prin sablare sau cojire. Pentru a imbunatati aderenta lemnului, degresati lemnul uleios ca pinul prin stergere cu seaJet Thinner. Sablati suprafata cu P80 - P180 de-a lungul fibrei, urmat de P280 - P320, pana  este foarte neted. Un efort suplimentar in acest stadiu va fi rasplatit cu o finisare de calitate mai buna.

          Indepartati tot praful stergand cu diluant si lasati sa se usuce complet.

          Pentru lacul existent in stare buna, curatati cu SeaJet Boat Wash. Spalati cu apa dulce si lasati sa se usuce. Neteziti cu hartie abraziva P280 - P320 si curatati suprafata cu o laveta.

          Obiectivul este de a realiza o finisare ca oglinda. Aceasta poate fi realizata numai cu straturi multiple; asa ca diluati primul strat 50% pe lemnul gol. Diluati al-2-lea strat 25%, al-3-lea strat 10%, iar apoi aplicati straturi suplimentare diluand 5% daca este necesar. Aplicati un total de 7 sau 8 straturi pentru o finisare ca oglinda. Sablati intre straturi cu P320 - P400 pentru o finisare mai buna. Pentru interioare aplicati 2 straturi de Satin Varnish peste SeaJet UV Varnish.

Sfat: Odata ce un lac a fost aplicat, el are nevoie de intretinere anuala. Recomandam acoperirea sistemului cu cel putin un strat pe an. Aplicati lacul cu o pensula incarcata sau roller, apoi dati cu pensula de-a curmezisul fibrei, si pe urma de-a lungul fibrei. Lucrati pe o suprafat mica de 1 metru patrat,  pentru a evita sa se usuce inainte sa terminati de dat cu pensula. Evitati lacuirea cand este umed sau in lumina solara directa.


Lacuirea si tratarea cu ulei de tec